Sponzoři předali dětem z Klokánku nové auto, dostali od nich ručně vyráběné dárky jako poděkování

16.10.2014 18:33


001
Nový takzvaný sociální automobil se podařilo za podpory sponzorů, pořídit pro teplický Klokánek. Při včerejším slavnostním předání vozu byla spolu se zástupci firem, kteří na auto přispěli u předání i předsedkyně krajského zastupitelského výboru Dagmar Waicová a předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková. Automobil poslouží Klokánku jak k přepravě dětí, například k lékaři nebo do nemocnice, tak k drobnému zásobování.
Tisková zpráva ze dne 16. října 2014
 

 
 

Projekt zaštiťuje agentura Kompakt, která získává finanční prostředky od firem a dalších subjektů výměnou za reklamní využití ploch na vozidlech. Děti z teplického Klokánku včera přišly sponzorům samy osobně poděkovat a připravily si pro ně i několik básniček a ručně vyráběné dárky. Poté je vzaly na prohlídku svých bytů, ve kterých žijí a kde se o ně starají vychovatelé. Automobil je pro FOD Klokánek nutností, ať už se jedná o běžný převoz dětí k lékařům či o zásobování, nebo o urgentní případy, jako okamžitá hospitalizace nebo nutné odebrání dětí z problémové rodiny v co možná nejkratší možné době.

Od roku 1997 se podařilo za pomoci firem a společností po celém území naší republiky předat již 490 sociálních automobilů různým ústavům a zařízením, zaměřeným na výchovu, vzdělání, rehabilitaci nebo integraci osob zdravotně či mentálně postižených nebo jinak hendikepovaných, dětským domovům a zařízením pro seniory.

Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným, opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem. Organizace má po celé ČR několik poboček. V Klokáncích je umístěno asi 600 dětí a kapacita je téměř zcela naplněna. Teplický Klokánek má kapacitu 20 dětí. V současné době v něm pobývá 18 dětí ve věku do 12 let. Ty mají v domově stejný režim jako v normálních rodinách. Chodí do školy nebo do školky, s tím, že po celou dobu o ně v domově pečuje vychovatelka.

01
Vlevo předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková s Dagmar Waicovou, předsedkyní krajského zastupitelského výboru.

02
Předání klíčků a dokladů od automobilu.

03

04

05
Prohlídka bytů v Klokánku.

07

 
 
 
 
 
 
 
 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová