Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku

20.06.2014 20:03

Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku

Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku

Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku Autor: Deník/ Z. Traxler

včera 11:48

Teplice - Veronika Kašáková, která se probojovala do zatím posledního finále soutěže o titul královny krásy, se stala patronkou Fondu ohrožených dětí a klokánků Teplice, Dubí, Ústí nad Labem.

 
FOTOGALERIE
Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku Severočeská adeptka na královnu krásy je patronkou Klokánku
 
 
Dalších 4 fotografie
 
 

Motivuje jí k tomu její dětství, kdy vyrůstala v dětském domově bez rodičů. "Žila jsem v domově ve Vysoké Peci u Chomutova. Dětství bylo hezké, dneska to beru pozitivně. Kdybych tam nebyla, tak by ze mě jistě nebyl člověk, jakým jsem dneska. Je to vlastně štěstí v neštěstí," říká tato půvabná blondýnka.

"Je mi ohromnou ctí být teď na blízku dětem, které nás potřebují ze všech nejvíc," nechala se slyšet, když minulý týden navštívila teplický Klokánek.

"Myslela jsem si, že jsem silná a že mě už nic nepoloží, ale návštěva dětí v Klokánku v Teplicích mě stála spoustu emocí. Prostřednictvím svých dotyků a citů, jsem se snažila dětem předat lásku a pocit bezpečí. Zdaleka jsem nenahradila ten ohromný cit, který jim chybí a díky bohu za skvělé tety, které tam mají a upřímně je milují."

Klokánek je určen pro děti, které se ocitly v náročné životní situaci například se bojí jít domů, protože se rodiče hádají nebo se bojí tvrdého trestu. Děti sem také přicházejí, pokud rodiče ztratíbydlení. Někdy se také stane, že například táta, maminka nebo jiný rodinný příslušník (babička, děda a podobně), který má děti na starosti, náhle onemocní, musí jít na operaci, a pokud se nenajde nikdo jiný v rodině, kdo by se o dítě postaral, pak může také bydlet na nějakou chvíli v Klokánku. Jsou zde děti úplně malé (miminka), děti, které chodí do školky, školáci i "velké" (až 17 leté) děti.

Na podporu Klokánku se bude konat 21. června v Bílině charitativní Karnevalový rej s podtitulem Odemykání léta. Program začne ve 14 hodin. Kromě hudební produkce budou v areálu bílinského fotbalového klubu připraveny soutěže pro děti. Výtěžek z akce půjde na účet Klokánku.