Nový pohádkový kalendář je v prodeji, pomůže dětem z Klokánku v Teplicích

25.10.2016 20:29

Teplice - Mrňouskové pózovali při focení jako zkušení modelové a modelky.

dnes 07:50
SDÍLEJ:
FOTOGRAFKA LENKA SEĎOVÁ, děti i tety se moc snažily, abyste měli z jednotlivých fotografií jen ty nejkrásnější pocity.

FOTOGRAFKA LENKA SEĎOVÁ, děti i tety se moc snažily, abyste měli z jednotlivých fotografií jen ty nejkrásnější pocity.Foto: archiv Klokánku Teplice

Za letošní rok pomohl teplický Klokánek už téměř 40 dětem. Nyní mají šanci lidé pomoci Klokánku.

„Děti k nám přicházejí v jakoukoliv denní hodinu a téměř vždy bez vybavení. A my mrňouskovi či školákovi s vaší pomocí zajišťujeme komplexní vybavení," říká ředitelka zařízení Daniela Brníková.

PŘÍSPĚVKY OD STÁTU NÁKLADY NEPOKRYJÍ

Příspěvky od státu podle ní náklady na péči o děti v Klokáncích nepokryjí. Navíc chodí zpětně. Pomoci by proto měl prodej kalendáře. „Fotografka Lenka Seďová, děti i tety se moc snažily, abyste měli z jednotlivých fotografií jen ty nejkrásnější pocity, aby vám kalendář přinesl nejen radost, ale taky skvělý pocit, že jste pomohli dětem, které momentálně nemohou žít u maminky a tatínka," říká ředitelka.

Kalendář je možné zakoupit za 350 korun v každý všední den v kanceláři Klokánku na adrese Teplice, Doubravská 639/12. Nákup je možné domluvit předem na telefonu 724 567 548 (nebo 549) a kalendář si vyzvednout přímo v klokánčím bytě. Objednat si ho můžete i na emailu: jiri.sedlacek@fod.cz. Kalendáře lze poslat i poštou na dobírku, v tomto případě je cena 441,-Kč, při platbě na transparentní účet Klokánku Teplice č. 1115678/5500 kalendář zašlou na zadanou adresu za částku 400 korun.

Klokánek kromě Teplic funguje také v sousedním Ústí. Dětí mají dostatek. Peněz na provoz je málo. „Stále více hodných lidí se s námi podělí o to, co je v jejich možnostech. A tak naše děti nosí pěkné oblečení, dostávají od lidí hračky, dobroty, občas i tolik potřebné pleny. Když se nám sejde hodně mrňousků, pomůžete třeba i s kočárkem," říká ředitelka zařízení Daniela Brníková.

Za letošní rok už místní Klokánek poskytl pomoc pro 40 dětí. „Celkem jich už u nás bydlelo 119. Děti k nám přicházejí v jakoukoliv denní hodinu. Zajišťujeme jim komplexní péči a vybavení. A že toho není málo. Třeba jen vybavit dítě do školy, zajistit mu aktovku, oblečení, obutí. Určitě chceme, aby se školák či školačka cítili dobře, aby jim to slušelo, vždyť jsou v novém prostředí nejen u nás, ale i ve škole," podotýká Brníková. Příspěvky od státu náklady na péči o děti v Klokáncích nepokryjí.

Autor: Redakce
Zdroj: https://teplicky.denik.cz/zpravy_region/kalendar-klokanek.html